Mi a HR feladata: Mit csinál valójában egy „HR-es”?

február 11, 2021 0 Komment

A HR feladatai között az álláshirdetésre jelentkezők szűrése, de a jelenlegi alkalmazottak motiválása is megtalálható. Ismerd meg alábbi írásunkból, hogyan segítheti a HR menedzsment a vállalkozásod!

Segíti a munkavállaló karrierfejlesztését

A HR szakemberek feltérképezik és monitorozzák a munkatársak teljesítményét. Azonban ahelyett, hogy csak a számokra hagyatkoznának, részletesen kiértékelik a munkavállalók teljesítményét. Így konkrét tanácsokat adhatnak a fejlesztendő területekkel kapcsolatban, hogy a jövőben újabb karrierutak nyíljanak meg a dolgozók előtt.

Mivel segítik az alkalmazottak karrierfejlesztését, így felkészítik a vállalatokat a jövőbeli szerepek ellátására és a piaci igények kielégítésére.

Olyan munkaerőt keres, amely előre viszi a vállalkozást

Napjaink humánerőforrás menedzserei nem csak álláshirdetéseket készítenek és a jelentkezőket interjúztatják, hanem a cég brandjét is felépítik.

Olyan jelentkezőket próbálnak elérni és szűrni az állásinterjúkon, akik a szakmai tudásuk mellett a vállalkozáshoz megfelelő imidzzsel és szemlélettel rendelkeznek.

A HR-esek tehát azon is dolgoznak, hogy a munkahely valóban vonzó és megbízható legyen az érdeklődők szemében. Pozitív vállalati kultúrát alakítanak ki, hogy a munkavállalók korrekt feltételek mentén dolgozhassanak a cégnél.

Motiválja a jelenlegi dolgozókat

A motiváció már a 20. század második felében is az egyik leggyakoribb szó volt a cégvezetők és HR-esek körében. Mivel lehetne motiválni a munkaerőt a még jobb teljesítmény érdekében? Fizetésemeléssel, nyaralással vagy éppen szülinapi meglepetés rendezvényekkel?

Nem meglepő, hogy a HR feladatai között az alkalmazottak motiválása is fontos szerepet játszik. Olyan célokat tűznek ki a dolgozók számára, amelyek elérésével valóban profitálnak az alkalmazottak. Ehhez nyílt és korrekt kommunikáció szükséges, amely a dolgozókat egyénenként, nem pedig tömegként kezeli.

Tervezési és fejlesztési feladatokat lát el

A humán erőforrás menedzserekre stratégiai partnerként tekintenek, hiszen részt vesznek a célok azonosításában és a tervezésben, illetve a megvalósításban is.

Piackutatást végeznek, hogy felmérjék a vállalkozások lehetőségeit. Az átlátható tervezésnek köszönhetően pedig a cég felső vezetése sokkal egyszerűbben dönthet a jövőről, pontos számok és tények alapján.

Ha inkább külsősre bíznád a toborzást és azonnali munkaerő kölcsönzés iránt érdeklődsz, válaszd a Greenwork szolgáltatását!

Széchenyi 2020