Munkaerő kölcsönzés: mi a 3 legfontosabb előnye?

február 11, 2021 0 Komment

Munkaerő kölcsönzés segítségével szinte bármilyen pozíció betölthető egy cégnél. Mit nyerhet vele vállalkozásod? Ismerd meg alábbi írásunkból!

1. Megelőzi a dolgozók túlhajszolását

A megnövekedett termelési igények és a munkaerőhiány az alkalmazottak jelentős túlterheléséhez vezethet.

Ugyanis, ha egy cég még több termelésre kötelezi a dolgozóit, az nagyon hamar stresszt okoz a munkavállalók körében. Így a termelés jelentősen csökkenhet, és pontosan az ellenkezője valósulhat meg az eredetileg kitűzött céloknak.

Munkaerő kölcsönzéssel azonban gondoskodhatsz róla, hogy az alkalmazottaid soha ne legyenek túlterhelve.

Mindig friss munkaerőt biztosíthatsz a szabadnapos dolgozók helyére. Egyúttal azt a problémát is elháríthatod, hogy a jelenlegi alkalmazottak soha ne vállaljanak több munkaidőt annál, mint amennyit kényelmesen, egészségesen elbírnak.

2. Motivált munkaerőt biztosít

A kölcsönzött munkaerő frissességet és elszántságot hoz vállalatodba. Emiatt a többi alkalmazott is sokkal motiváltabb lehet, hiszen egy új, lelkes munkatárssal mindig könnyebb együtt dolgozni.

Persze az új munkatárs egészséges versenyszellemet is teremthet a kollégák között. Ha a kölcsönzött alkalmazott valóban profi a szakmájában, akkor a többiek is bizonyítani szeretnének a vezetőség előtt.

3. Segíted az alkalmazottak karrierépítését

Vannak továbbképzések, amelyek “teljes munkaidőt” igényelnek. Ilyenkor a szakmailag fejlődni vágyó alkalmazottad helyére ideiglenesen új munkaerőt szükséges felvenned, aki ugyanolyan minőségben ellátja a feladatokat.

Közvetített munkaerővel hatékonyan támogatod alkalmazottaid folyamatos fejlődési lehetőségét. Miközben a jelenlegi dolgozóid szakmai továbbképzésen vesznek részt, addig a helyükre szintén megbízható munkatársakat kölcsönözhetsz.

Összegzés

A munkaerő kölcsönzés tehát hatékonyan segítheti céged növekedését. Jelentős terhet vehetsz le a jelenlegi alkalmazottakról, és ugyanolyan színvonalú helyettesítést biztosíthatsz vállalkozásod gördülékeny működése érdekében.